Mladi članovi Orijentacijskog kluba Jelen su od 17. do 19. studenog bili sudionici priprema reprezentacije Hrvatske. Pripreme su se održavale u Istri, a od članova Jelena svoj poziv su zavrijedili Gabriel Šiljevinac, Noa Kelc, Jan Erben i Gabrijel Solenički koji je zbog neodgodivih školskih obaveza opravdano izostao sa priprema.

Izvještava Noa Kelc:
PETAK
Kad smo stigli u Vrsar u petak, parkirali smo se blizu jednog parka gdje smo se malo zagrijali. Nakon toga, krenuli smo lagano trčati koristeći kartu koju je pripremio izbornik Matija Razum. Svatko od nas je startao minutu iza prethodnog kako je želio. Bilo je zanimljivo vidjeti različite strategije trčanja – netko je bio brži, netko sporiji, ovisno o vlastitom tempu.

Nakon trčanja smo se smjestili u kamp Polidor. Stariji članovi grupe odlučili su otići do obližnjeg dućana kako bi kupili namirnice za doručak za subotu i nedjelju. Večer smo proveli u jednoj konobi, uživajući u ukusnoj večeri. Nakon toga, za kraj večeri, igrali smo FIFA-u 23 u parovima prije nego smo krenuli na spavanje oko 23:00.

Bio je to aktivan dan ispunjen trčanjem, druženjem i uživanjem u sportskom duhu, a završetak večeri uz FIFA-u dodatno je začinio naše zajedničko vrijeme.

SUBOTA
U subotu ujutro smo započeli dan s doručkom. Nakon toga smo se pripremili za štafete u parovima koje smo odabrali prethodnog dana. Timovi su bili podijeljeni po spolu, s iznimkom našeg Jana koji je bio dio ženskog tima zbog manjka djevojaka, po odluci našeg izbornika. Ja sam trčao s Janom, dok su od naših članova kluba Dorja Salopek i naš Šiljo činili drugi par.

Štafete su se sastojale od dva kruga. Prvo su trčale djevojke, prenoseći štafetu dečkima koji su trčali istu rutu. Nakon toga, drugi krug je bio ponovno trka između djevojaka i zatim dečkiju, ali s drugačijim kontrolama. Iako konkurencija nije bila laka, Jan i ja nismo završili posljednji – uspjeli smo biti predzadnji. Šiljo i Dorja su bili samo malo brži od nas, završivši samo jedno mjesto ispred.

Nakon štafeta, krenuli smo u Umag na “knockout sprint”. Svi smo krenuli istovremeno, prvo muškarci pa djevojke. Svatko od nas je mogao odabrati vlastitu rutu, što je nekima pomoglo, a nekima ne.

Večer smo opet proveli u konobi, ovaj put završavajući večer uz gledanje horor filmova ili jednostavno odmarajući uz opuštajući razgovor. Nakon aktivnog dana, bilo je lijepo opustiti se i uživati u zajedničkom druženju.

NEDJELJA
U nedjelju ujutro nakon doručka, spremili smo se i krenuli prema Poreču. Prvo što smo imali bio je testni trening trčanja s zabranjenim prolazima. Sve je prošlo glatko, iako su nam noge već bile prilično umorne od prethodna dva dana aktivnosti.

Nakon toga smo imali dva i pol sata slobodnog vremena. Neki su odlučili otići na misu u katedralu, dok su se drugi odlučili okupati u moru. Bilo je lijepo imati malo slobodnog vremena za opuštanje i ispunjavanje vlastitih želja.
Sljedeći sprint s zabranama prijelaza održao se u Novigradu. Svi smo dali sve od sebe koliko smo mogli na toj utrci, a karta je bila savršena za sprint disciplinu.

Nakon završetka sprinta, neki od nas su se oprostili s ostalima, dok je ostatak grupe otišao pojesti nešto u popularni fast food restoran – McDonald’s. Ostatak dana prošao je uglavnom putovanjem i odmorom kako bismo se pripremili za nadolazeći tjedan.

Bio je to intenzivan vikend pun aktivnosti i pustolovina, a vrijeme provedeno zajedno u trčanju i istraživanju novih mjesta ostavit će sjajne uspomene za pamćenje.

FOTO: OK Japetić (Matija Razum)