U vrijeme natjecateljskog odmora i priprema za novu sezonu, članovi OK Jelen aktivno usavršavaju svoje vještine u organizaciji natjecanja.
Protekli vikend u mađarskom Pečuhu održana je prva u nizu radionica Erasmus+ projekta pod nazivom „Orienteering for All – Improving high quality learning opportunities for volunteers of orienteering events”. Projekt provode mađarski „Tájfutásért-Pécs” i hrvatski OK Varaždin, a sudjelovalo je ukupno 40-tak orijentacista iz različitih klubova. U projekt se je uključilo i troje članova OK Jelen, te su kroz tri dana sudjelovali na dva trening natjecanja te nekoliko povezanih radionica i terenskih vježbi.

Prva radionica fokusirana je na timski rad te identificiranje potreba za organizaciju orijentacijskih natjecanja, što je bilo prezentirano kroz trodnevni program. U svim aktivnostima formirani su međunarodni timovi, kako bi se poboljšala komunikacija i omogućila razmjena iskustava. Na trening natjecanjima naši članovi ostvarili su odlične rezultate, sudjelujući kao članovi miješanih međunarodnih timova. U subotu su se tako tročlani timovi natjecali u skupljanju što većeg broja kontrolnih točaka u zadanom vremenu, gdje je pobijedio tim u kojem je sudjelovala naša Martina Bedeković Tanković. Peto i šesto mjesto od trinaest timova pripalo je timovima Sabine Seražin Korper i Ivana Šeperića-Grdiše.

U nedjelju su se trčale štafete na karti koju su polaznici sami izradili tijekom subotnjih radionica, te je u konkurenciji od petnaest štafeta pobijedila štafeta Sabine Seražin Korper. Četvrto mjesto osvojila je štafeta Ivana Šeperića-Grdiša, a šesto mjesto štafeta Martine Bedeković Tanković.

Projekt se nastavlja na proljeće radionicom koju će organizirati OK Varaždin.