Članovi Orijentacijskog kluba Jelen su tijekom vikenda bili sudionici Juniper Open Autumn 2022 – Boróka Kupa 2022, odnosno jedne od najvećih orijentacijskih utrka na našem širem području, a koja se je održala na području odnosno u okolici mađarskog grada Kecskemét. Kecskemét je inače grad koji ima nešto više od 100.000 stanovnika, te se nalazi u središtu Male Kumanije.

Utrke koje su održane u subotu i nedjelju u okolici Kecskemét-a su malo drugačije od drugih utrka jer se orijentacisti moraju kretati po pješčanim dinama, te je sama orijentacija poprilično teška i zahtjevna. U subotu je održana utrka na duge staze, a u nedjelju utrka na srednje duge staze.

U dva dana natjecanja nastupilo je preko 600 natjecatelja, a među njima i sedam natjecatelja OK Jelen-a. Nakon dva dana natjecanja, postignuti su sljedeći rezultati:
M16
Gabrijel Solenički – ukupno 8. mjesto
Jan Erben – ukupno 13. mjesto
Noa Kelc – ukupno 14. mjesto
M18
Gabriel Šiljevinac – ukupno 12. mjesto
M35
Ivan Šeperić-Grdiša – ukupno 16. mjesto
M40
Daniel Fabijanić – ukupno 19. mjesto
Ž40
Sabina Seražin Korper – ukupno 14. mjesto

Za Jelene je sad vrijeme odmora od utrka i putovanja, a za 14 dana kreće Zimska orijentacijska liga koja će poslužiti kao dobar trening i pripreme za nadolazeću sezonu 2023.