U subotu, 11. veljače članovi OK Jelena su započeli svoju „međunarodnu“ sezonu 2023., te su kao premijerni nastup u ovoj godini bili sudionici utrke na „dugim stazama“ koja se je održala u Brežicama u Sloveniji.

Na utrci je nastupilo nešto manje od 60 natjecatelja, a po vrlo teškom i zahtjevnom terenu koji je na pojedinim dijelovima bio prekriven i sa snijegom, Jeleni su nastupili sa deset natjecatelja u tri kategorije.

U najtežoj odnosno najzahtjevnijoj „A kategoriji“, Gabriel Šiljevinac je zauzeo u ukupnom poretku odlično 10. mjesto, dok je Daniel Fabijanić na kraju završio na 16. mjestu i Jan Erben na 17. mjestu. Gabrijel Solenički, Noa Kelc i Ana Beblek su ostali bez plasmana.

U „B kategoriji“, Damir Tubin je u ukupnom poretku na kraju osvojio 12. mjesto, a Dejan Juranić 19. mjesto.

U „C kategoriji“, Dalibor Stankovski je u ukupnom poretku osvojio uvjerljivo prvo mjesto, dok je Helena Ćubela na kraju u cilj stigla kao šestoplasirana u ukupnom poretku, odnosno kao treća u kategoriji žena.

U ovoj sezoni uz vrlo gusti raspored domaćeg orijentacijskog prvenstva, Jelene očekuje veći broj utrka i prvenstava u državama okruženja, a između ostalog to su utrke i prvenstva u Italiji, Sloveniji, BiH, Mađarskoj, itd.

Galerija slika sa utrke u Brežicama se nalazi na Facebook-u: