Postani član

Orijentacijski sport je sport koji kombinira orijentaciju na karti i utrkivanje koristeći kartu i kompas. Natjecatelji u ovom športu na početku trke dobivaju kartu (koja izgledom dosta sliči na topografsku kartu), na karti su ucrtane točke s rednim brojem kraj točke. Također te točke imaju i svoje nazivne brojeve da ih se lakše razlikuje. Uz kartu se prilažu i opisi gdje su otisnuti redni brojevi i nazivni brojevi kontrola. Opisi još detaljno opisuju lokaciju kontrole sa simbolima.

Postoje utrke različitih dužina. Duge i srednje staze se pretežito održavaju na šumskim predjelima, dok se sprintevi (kratke staze) održavaju u urbanim područjima, gdje je trčanje poprilično brže.
Prije utrke naprave se startne liste koje sadrže ime i startno vrijeme trkača. Kada trkač starta u svojoj startnoj minuti on dobiva kartu za kategoriju u kojoj trči. Prvo se kreće na startnu točku označenu trokutom na karti. Sa startne točke trči se na prvu kontrolu označenu s kružićem i startnim brojem jedan. Kad se dođe do neke kontrole prvo se pogleda njezin nazivni broj, a ukoliko on odgovara u modul na kontroli umetnemo mali čip s prsta.
Na stazi se savladavaju razne prepreke kao što su šume, gustiši i potoci. Kad se obiđu sve točke po redu i stigne na cilj čip se ubada u zadnji modul koji zaustavlja vrijeme. Nakon toga se čip umeće u modul koji učitava kontrole u računalo koje ispisuje rezultate.
Postoje razne kategorije po godinama i spolovima: M12, Ž12, M14, Ž14, M16, Ž16, M18, Ž18, M20, Ž20, M21B, M21A, M21E (Elita), Ž21B, Ž21A, Ž21E (Elita), M35, Ž35, M45, Ž45, M55.

Utrke se održavaju u raznim dijelovima Republike Hrvatske, a vrlo često Jeleni odlazimo na međunarodna natjecanja u inozemstvo.

U OK Jelen se možete učlaniti popunjavanjem dolje navedenih dokumenata. Za maloljetne članove potrebno je popuniti i suglasnost roditelja.
Popunjene dokumente možete nam dostaviti poštom, e-mailom ili osobno tajniku kluba. Svi kontakt podaci se nalaze na obrascima.

Za 2023. godinu odlukom Skupštine kluba određena je godišnja članarina u iznosu od 20,00 €, koja se može uplatiti na naš žiro-račun ili se može podmiriti u gotovini tajniku kluba. Plaćanjem članarine postaje se punopravni član kluba te se stječu sva prava i obveze.

Pristupnica

Privola

Suglasnost za maloljetne članove