U subotu, 21. siječnja 2023. godine, u prostorijama DVD Jastrebarsko je održana 29. redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen, a Skupština je ovim putem bila i izborna. Skupštini je nazočilo 40-tak članova kluba, predstavnici prijateljskog kluba Tilček Team-a i predstavnici medija.

Nakon uvodnih riječi dosadašnjeg predsjednika OK Jelen, Damira Miljkovića, pristupilo se je radu Skupštine, te su izvještaj predsjednika, plan rada i financijski plan za 2023. godinu, kao i određene izmjene Statuta i odluke prihvaćene jednoglasno.
Sukladno isteku mandata dosadašnjeg vodstva i članova Izvršnog odbora kluba, 29. redovna sjednica je bila i izborna, tako da su jednoglasno izabrani svi kandidati koji će sljedeće četiri godine predstavljati klub. Na mjesto predsjednika izabran je Damir Miljković, potpredsjednik je Daniel Fabijanić, tajnik Zdravko Novosel, pomoćnik tajnika Ivan Šeperić-Grdiša i na mjesto blagajnika je izabrana Ana Beblek.
Također jednoglasnim povjerenjem prisutnih članova Skupštine, izabran je i novi Izvršni odbor kluba kojeg sačinjavaju Damir Miljković, Daniel Fabijanić, Zdravko Novosel, Ana Beblek, Ivan Šeperić-Grdiša, Martina Bedeković Tanković, Miran Košćica, Marijan Bogović i Dejan Juranić.

U 2022. godini članovi OK Jelen su ostvarili izvrsne rezultate a kratki osvrt na 2022. godinu predsjednika OK Jelen-a Damira Miljkovića, donosimo u nastavku:
„Organizirali smo nekoliko važnih natjecanja, poput 18. Nenine utrke na kojoj je nastupilo 197 natjecatelja, kao i već tradicionalni JaSam O-Summer Cup u suradnji s OK Japetić.
Karlovačka podružnica organizirala je 7. Kup četiri rijeke, Prvenstvo Hrvatske na srednje staze koje je pohodilo 194 natjecatelja. Labirint u kukuruzu “V tuđoj kuruzi!” s preko 130 natjecatelja bio je pravi test koordinacije i smisla za avanturu, a prema mnogima bila je i najzabavnija utrka u sezoni.
Naši članovi uspješno su se predstavili na svim rangiranim natjecanjima u Hrvatskoj, a na barem jednom rangiranom natjecanju nastupilo je 25 naših članova. Klub je ponovno zauzeo peto mjesto u ukupnom poretku u Kupu Hrvatske, što je dobar poticaj za još veće uspjehe u budućnosti.
Nastupili smo i na većini nerangiranih natjecanja u Hrvatskoj.
Klub je također sudjelovao u organizaciji Ljetne igraonice koja je bila standardno dobro posjećena i koja je pružila veliku količinu zabave i radosti mladim sportašima.
Od međunarodnih natjecanja, sudjelovali smo na slovenskim “Lipica open” i “Easter4”, na natjecanju “Alpe Adria Cup” u Munchenu, Prvenstvu jugoistočne Europe u Rumunjskoj te Juniper Open u Mađarskoj, što je pružilo mogućnost našim sportašima da se predstave na međunarodnoj sceni i steknu nova iskustva.
Od pojedinačnih rezultata treba izdvojiti pobjedu Nevije Frajzman u Sprint Kupu Hrvatske, što je pravi pokazatelj njezinog truda i talenta, kao i treća mjesta Marina Tankovića, Gabrijela Soleničkog, Gabriela Šiljevinca te Martine Bedeković Tanković, što potvrđuje da smo imali jaku ekipu koja se uspješno borila za visoka mjesta.
U klasičnom Kupu Hrvatske drugo mjesto osvojio je Marin Tanković, a treće Gabriel Šiljevinac. Prvaci Hrvatske postali su Ana Beblek, Nevija Frajzman, Noa Kelc (dva puta) i Marin Tanković, što je još jedan dokaz da su naši sportaši bili među najboljima u zemlji. Najviše bodova klubu donijeli su Gabrijel Solenički, Gabriel Šiljevinac i Noa Kelc, a Gabriel Šiljevinac kandidiran je i za najzaslužnijeg sportaša Grada Jastrebarsko. Dora i Sara Delić proglašene su perspektivnim mladim nadama, a Dora je tu nagradu osvojila i na županijskoj razini.
Troje naših članova sudjelovalo je na trodnevnoj radionici Erasmus+ projekta „Orienteering for all“ koji se održao u mađarskom Pečuhu. Tijekom radionice stekli smo nova znanja i iskustva o organizaciji natjecanja i treninga u orijentacijskim klubovima koja ćemo upotrijebiti u našim budućim aktivnostima.
Također smo nadopunili klupsku opremu novim SIAC čipovima, što će ove sezone omogućiti bolje rezultate naših sportaša tijekom natjecanja, kao i kompletom stola i stolica za korištenje na natjecanjima.
Ostvarili smo suradnju te potpisali povelju prijateljstva sa sportskim klubom Tilček Team, što je još jedan korak u razvijanju i jačanju našeg kluba.
Posebno hvala Danielu Fabijaniću na aktivnostima i brizi oko naših mladih članova, koji je bio pravi mentor i uzor za mlade sportaše. Također hvala Dejanu Juraniću koji se u kratkom roku prometnuo u važnu kariku u našem klubu brinući o našoj internet stranici, društvenim mrežama, pišući objave za medije te općenito radom za dobrobit kluba.
Isto tako hvala i obrtu DIAF na njihovoj donaciji, što je omogućilo da klub može raditi i razvijati se na još višoj razini. Hvala i svim članovima kluba koji su svojim trudom i radom doprinijeli ovoj uspješnoj godini.
Sve u svemu, 2022. godina bila je još jedna uspješna godina za naš klub i sigurni smo da ćemo nastaviti raditi na još boljim rezultatima u budućnosti.“

Na samom kraju Skupštine najbolji natjecatelji su primili posebna priznanja i prigodne poklone (SIAC čipove i statue jelena), dok su obrt DIAF, grad Duga Resa i obitelj Novosel primili zahvalnice za suradnju i pomoć klubu.

Galeriju sliku možete vidjeti na našoj Facebook stranici: