Jaskanski orijentacisti iz Orijentacijskog kluba Jelen i Sportskog kluba Tilček Team su nastupili na 16. Međimurju Open-u, koje se je održalo 29. i 30.10.2022.. U dva dana vikenda održane su utrka na srednje staze (šuma) u Svetom Martinu na Muri i dvije utrke sprinta u Murskom Središću i u gradu Čakovcu.

Prvi dan natjecanja je održana utrka na srednje staze koja je bila i posljednja ovogodišnja utrka koja je bila bodovana za hrvatski kup, a jaskanci su ostvarili odlične rezultate i imali pravu malu berbu medalja.
Izdvojiti ćemo iz redova OK Jelen pobjedu Jana Erbena u kategoriji M16, te treće mjesto u istoj kategoriji Gabrijela Soleničkog, drugo mjesto Franka Čukoića u kategoriji M14, drugo mjesto Marina Tankovića u M12 i drugo mjesto Gabriela Šiljevinca u M20. Odmah uz postolje su bili Daniel Fabijanić i Noa Kelc, koji su osvojili četvrta mjesta u svojim kategorijama M35 i M16.

Iz redova Tilček Team-a, Dejan Juranić, je po prvi puta nastupio u kategoriji M21B, gdje je na kraju sa svega 44 sekundi zaostatka za pobjednikom osvojio odličnu srebrnu medalju i svoju jubilarnu desetu medalju u sezoni.

Drugi dan natjecanja na rasporedu su bila dva sprinta, prvi u Murskom Središću i drugi u Čakovcu. Zbog spajanja kategorija, pojedini natjecatelji su nastupili u kategorijama u kojima inače ne nastupaju, te je nakon šest osvojenih medalja prvog dana, drugi dan bio nešto skromniji ali i dalje vrlo uspješan.
U prvom sprintu u Murskom Središću, izdvojiti ćemo standardno odličnog u ovoj sezoni Gabriela Šiljevinca, koji je u kategoriji M20 osvojio drugo mjesto.
U drugom sprintu koji se je održao u samom centru Čakovca (prelijepi perivoj Zrinski) izdvojiti ćemo ponovno Gabriela Šiljevinca, koji je u kategoriji M20 osvojio novo drugo mjesto, kao i Noa Kelc koji je osvojio drugo mjesto u M16. Brončanu medalju u Čakovcu je osvojila Martina Bedeković Tanković, koja je osvojila treće mjesto u Ž35.

Međimurje Open je bila posljednja utrka u sezoni 2022. ali i posljednja utrka pojedinih natjecatelja u svojim kategorijama. U sezoni 2023. će sukladno svojim godinama, znanju i iskustvu pojedini jaskanski orijentacisti nastupiti u jačim kategorijama, tako da se očekuje vrlo zanimljiva 2023. godina.

Pred hrvatskim orijentacistima je sada zimski odmor i pripreme za novu sezonu, a za 14 dana jaskanski orijentacisti odlaze na dvodnevno natjecanje u mađarski Kecskemet, gdje će nastupiti još na dvije šumske utrke i s tim utrkama će i službeno završiti ovu vrlo uspješnu sezonu.

SVI REZULTATI:

SREDNJE STAZE – Toplice Sveti Martin
M12
2. Marin Tanković
7. Dorijan Tubin

M14
2. Franko Čukoić

M16
1. Jan Erben
3. Gabrijel Solenički
4. Noa Kelc

M20
2. Gabriel Šiljevinac

M21B
2. Dejan Juranić

M35
4. Daniel Fabijanić
5. Dalibor Stankovski
10. Ivan Šeperić-Grdiša
11. Damir Tubin

Ž35
5. Martina Bedeković Tanković

SPRINT 1 – Mursko Središće
M12
4. Marin Tanković
6. Dorijan Tubin

M16
5. Jan Erben
6. Noa Kelc
7. Gabrijel Solenički
9. Franko Čukoić

M20
2. Gabriel Šiljevinac

M35
5. Daniel Fabijanić
7. Damir Tubin
9. Dejan Juranić
10. Ivan Šeperić-Grdiša

Ž35
5. Martina Bedeković Tanković

SPRINT 2 – Čakovec
M12
Dorijan Tubin – bez plasmana
Marin Tanković – bez plasmana

M16
3. Noa Kelc
6. Gabrijel Solenički
9. Franko Čukoić
Jan Erben – bez plasmana

M20
2. Gabriel Šiljevinac

M35
5. Daniel Fabijanić
8. Damir Tubin
9. Dejan Juranić
10. Ivan Šeperić-Grdiša

Ž35
3. Martina Bedeković Tanković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)