U subotu, 29. lipnja, u prostorijama Motocross kluba Jaska, svečano je obilježena 30. obljetnica osnivanja Orijentacijskog kluba Jelen. U sklopu proslave održana je i revijalna RetrO utrka koja je privukla pedesetak natjecatelja iz cijele Hrvatske.

RetrO utrka, zamišljena kao povratak u prošlost i prisjećanje na početke orijentacijskog sporta u Jastrebarskom, okupila je entuzijaste svih generacija. Natjecatelji su se natjecali na posebno pripremljenim stazama, a događaj je protekao u izuzetno veseloj i prijateljskoj atmosferi.

Na svečanoj ceremoniji, uz prisustvo brojnih članova i gostiju, dodijeljene su zahvalnice osnivačima kluba, pokroviteljima te zaslužnim članovima koji su kroz godine doprinijeli razvoju i uspjesima Orijentacijskog kluba Jelen. Okupljenima su se obratili ispred osnivača kluba Ivan Đanić, sadašnji čelni ljudi vodstva kluba Damir Miljković, Zdravko Novosel i Ivan Šeperić-Grdiša, tajnik Sportske zajednice grada Jastrebarskog Marko Gvozdanović, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednik Hrvatskog orijentacijskog saveza Tomislav Kaniški.

“Ova obljetnica je prilika da se prisjetimo svih postignuća, ali i da se okrenemo budućnosti. Ponosni smo na sve što smo postigli i uvjereni smo da nas čeka još mnogo uspješnih godina,” istaknuli su u nekoliko navrata govornici iz redova Orijentacijskog kluba Jelen.

Proslava je zaključena zajedničkim druženjem uz prigodni domjenak, gdje su članovi kluba i gosti nastavili slaviti ovu važnu obljetnicu. Orijentacijski klub Jelen još jednom je pokazao da je više od sportskog kluba – on je zajednica koja povezuje ljude kroz ljubav prema prirodi i sportu.