Od 6. do 8. listopada u organizaciji OK Maksimir je održano natjecanje Brač orienteering championship (O-Broč 2023). U tri dana natjecanja nešto više od 280 natjecatelja je trčalo vrlo zahtjevnim šumama otoka Brača i prekrasne Postire.

Članovi Orijentacijskog kluba Jelen su nastupili sa 12 natjecatelja, a iako je konkurencija zbog dolaska velikog broja inozemnih trkača bila poprilično jaka, Jeleni su na kraju osvojili pet medalja. Natjecanje O-Broč 2023 je koncipirano na način da su natjecatelji u tri dana imali četiri utrke koje se zbrajaju za konačni plasman.

Prvi dan natjecanja je održana utrka na srednje staze, a izdvojiti ćemo pobjedu Gabriela Šiljevinca u kategoriji M20. Na istoj stazi na drugim mjestima su završili Gabrijel Solenički u M16, Miran Košćica u M21B i Martina Bedeković Tanković u Ž35, dok su treća mjesta osvojili Noa Kelc u M20, Marin Tanković u M14, Daniel Fabijanić u M35 i Dejan Juranić u M21B.

Drugi dan natjecanja na rasporedu su bile dvije utrke. Prva utrka u jutarnjem terminu je bila utrka na duge staze koja je ujedno bila i utrka za Kup Hrvatske. Od Jelena prvo mjesto je osvojio Noa Kelc u M20, dok je Gabriel Šiljevinac završio kao drugi u istoj kategoriji. Gabrijel Solenički u kategoriji M16 je osvojio treće mjesto, ali je kao najviše plasirani hrvatski natjecatelj ujedno osvojio i maksimalni broj bodova za Kup Hrvatske. U kategoriji M14 Marin Tanković je osvojio treće mjesto, kao i Miran Košćica u M21B.

Druga subotnja utrka je bila utrka noćnog sprinta po Postiri (trčanje sa lampicama na glavi). U kategoriji M20 sva tri prva mjesta idu Jelenima. Prvi je završio Noa Kelc, ispred Jana Erbena i Gabriela Šiljevinca. Gabrijel Solenički je u svojoj kategoriji M16 osvojio treće mjesto. U ostalim natjecateljskim kategorijama pobjede su pripale također članovima Jelena, te su tako Marin Tanković u M14 i Dejan Juranić u M21B bili najbrži u svojim kategorijama i osvojili prva mjesta.

Posljednji dan natjecanja održana je utrka na srednje staze, koja se je također bodovala za Kup Hrvatske. Trčalo se je po poprilično teškom i fizički zahtjevnom terenu i šumi u okolici Postire, a Jeleni su na kraju ponovno osvojili visoka mjesta. Što je natjecanje više odmicalo Jeleni su po rezultatima bili sve bolji i bolji, što je očito rezultat kvalitetnih priprema u proteklim mjesecima.

U kategoriji Ž35, Martina Bedeković Tanković je osvojila prvo mjesto i osvojila maksimalnih 100 bodova za bodovanje u Kupu Hrvatske. Identičan broj bodova i prvo mjesto je osvojio i Gabrijel Solenički u M16. U kategoriji M21B prvo mjesto na utrci je osvojio Miran Košćica, dok je drugo mjesto pripalo Dejanu Juraniću, koji je ujedno osvojio po prvi puta maksimalnih 100 bodova za bodovanje u Kupu Hrvatske. U kategoriji M20 ponovno su sve osvojili Jeleni. Prvi je završio Gabriel Šiljevinac, drugi Jan Erben i kao treći je u cilj ušao Noa Kelc.

U ukupnom poretku za sve četiri utrke u tri dana O-Broč 2023, Jeleni su osvojili ukupno pet medalja. U kategoriji M20 Gabriel Šiljevinac je osvojio zlatnu i Noa Kelc srebrnu medalju. Brončane medalje su osvojili Gabrijel Solenički u kategoriji M16, Marin Tanković u M14 i Dejan Juranić u M21B.

Pred Jelenima su sad na rasporedu još dva vikend natjecanja i kraj sezone. Već sljedeći vikend Jeleni putuju u Čazmu i Vukšin Šipak, a krajem listopada su na rasporedu posljednje utrke sezone u Međimurju.

SVI REZULTATI (sve dane):

M14
Marin Tanković – 4., 3., 1. i 4. – ukupno 3. mjesto

Ž12
Anabella Juranić – 5., 5., 7. i 5. – ukupno 5. mjesto

M16
Gabrijel Solenički – 2., 3., 3. i 1. – ukupno 3. mjesto

M20
Gabriel Šiljevinac – 1., 2., 3. i 1. – ukupno 1. mjesto
Noa Kelc – 3., 1., 1. i 3. – ukupno 2. mjesto
Jan Erben – 5., 4., 2. i 2. – ukupno 4. mjesto
Marko Tanković – 6. (samo treća utrka) – ukupno bez plasmana

M21B
Dejan Juranić – 3., 8., 1. i 2. – ukupno 3. mjesto
Miran Košćica – 2., 3., bez plasmana i 1. – ukupno bez plasmana

M35
Daniel Fabijanić – 3. (samo prva utrka) – ukupno bez plasmana

Ž35
Martina Bedeković Tanković – 2., 6., bez plasmana i 1. – ukupno bez plasmana
Sabina Seražin Korper – 6., 7., bez plasmana i 10. – ukupno bez plasmana