Od 11. do 18. kolovoza u Slovačkoj je održano Svjetsko prvenstvo za veterane u orijentacijskom trčanju, a nastupilo je 2.800 natjecatelja iz 44 države. Na prvenstvu je nastupilo i sedam predstavnika Hrvatske, među kojima je bila i članica OK Jelen, Sabina Seražin Korper u kategoriji W45.

Prva dva dana natjecanja je bio na rasporedu sprint u Košicama, gdje je Sabina s rezultatom iz kvalifikacija završila u B finalu koje je održano drugi dan natjecanja, a u kojem je na kraju osvojila 22. mjesto ili ukupno 60. mjesto na svijetu.

Nakon dana odmora slijedila je šumska kvalifikacijska utrka u Budimiru, gdje je Sabina rezultatom u kvalifikacijama osigurala nastup u B finalu na srednjim i na dugim stazama.

Pretposljednji dan je bilo na rasporedu finale na srednje staze u Kokošovcima, gdje Sabina osvojila 6. mjesto u B finalu, odnosno 47. mjesto na svijetu. Posljednji dan natjecanja je održano finale na duge staze u Silici, a Sabina je s osvojenim 9. mjestom u B finalu na kraju završila kao 51. u svijetu.