Iako u posljednji čas i svega dvadesetak sati prije samog početka su odaslani pozivi na utrku, članovi OK Jelen su u nedjelju 25. lipnja 2023. godine organizirali neobičnu i vrlo zanimljivu utrku „Ljeto na Bali“. Natjecatelji nisu „odletjeli“ na Bali, nego su u Novakima Petrovinskima pokraj Jastrebarskog tražili orijentacijske kontrole na livadi između mnogobrojnim balama sijena.

Na natjecanju je nastupilo dvadesetak natjecatelja iz nekoliko orijentacijskih klubova, a glavni i odgovorni organizator Ivan Šeperić-Grdiša je omogućio natjecanje u dvije kategorije, „Velika bala“ i „Mala bala“. Utrka „Velika bala“ je imala idealnu liniju oko 1,6 km, dok je „Mala bala“ imala idealnu liniju oko 870 metara.

Cilj utrke je bio u vrijeme odmora u orijentacijskoj sezoni isprobati nešto novo, drugačije, a vrijeme kad će bale sijena biti spremne su rezultirale zaista ekspresnom organizacijom. Nakon utrke natjecatelji su se podružili uz delicije sa roštilja, a vjerujemo da druge godine prije svega pravovremenom organizacijom će konačan broj natjecatelja biti još veći.

Jer zaista, tko ne bi htio provesti „Ljeto na Bali“?  

YouTube video utrke:
https://youtu.be/s-DSeypMLiU

Svi rezultati: