U subotu i nedjelju (20. i 21. svibanj 2023.) u organizaciji OK Maksimir su održane utrke 42. Pokala Zagreba. U subotu su orijentacisti trčali sprint utrku za Sprint Kup Hrvatske, a u nedjelju je bilo na rasporedu Državno štafetno prvenstvo.

Subotnji sprint se je u održao Dubravi – Trnovčica, a nastupilo je preko 160 natjecatelja. Orijentacijski klub Jelen je nastupio sa 10 natjecatelja i osvojio dvije zlatne medalje. Zlatne medalje su osvojili Noa Kelc u kategoriji M20 i Gabrijel Solenički u kategoriji M16.

Nedjeljno državno prvenstvo štafeta je okupilo nešto manje od 130 natjecatelja, odnosno 50 klupskih štafeta. Jeleni su nastupili sa četiri štafete i na kraju osvojili dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Srebrne medalje su osvojili u kategoriji Ž45, Sabina Seražin Korper i Martina Bedeković Tanković, kao i Noa Kelc i Jan Erben u kategoriji M18, dok su naše najmlađe članice Anabella Juranić i Helena Ćubela osvojile brončanu medalju u kategoriji Ž14.

Pred orijentacistima je sljedeći vikend natjecanje u Ludbregu i u Oroslavju, a nakon toga Jelenaši odlaze na jedno od najvećih europskih natjecanja „Alpe Adria“ u talijanski Livigno.

Svi rezultati subota:
M16
Gabrijel Solenički – 1. mjesto
M20
Noa Kelc – 1. mjesto
Gabriel Šiljevinac – 6. mjesto
M35
Daniel Fabijanić – 5. mjesto
Dejan Juranić – 9. mjesto
M55
Marijan Bogović – 4. mjesto
Miroslav Besten – 6. mjesto
Ž16
Helena Ćubela – 11. mjesto
Ž35
Martina Bedeković Tanković – 7. mjesto
Ž45
Željka Gajdek – 13. mjesto

Svi rezultati nedjelja:
Ž14
Anabella Juranić i Helena Ćubela – 3. mjesto
M16
Noa Kelc i Jan Erben – 2. mjesto
M21
Daniel Fabijanić, Damir Milković i Gabriel Šiljevinac – 5. mjesto
Dejan Juranić i Monika Martina Sipina Halper – izvan konkurencije
Ž45
Martina Bedeković Tanković i Sabina Seražin Korper – 2. mjesto