U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije proglašenje najboljih upriličeno je u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, a za najboljeg mladog sportaša do 15 godina proglašen je član Orijentacijskog kluba Jelen, Marin Tanković.

Marin Tanković je u 2022. godini postao prvak Hrvatske, osvojio je treće mjesto u Sprint Kupu Hrvatske i drugo mjesto u klasičnom Kupu Hrvatske.

Na događaju su proglašeni i najbolji sportaši Zagrebačke županije za 2022. godinu, a to su Sadea Bećirović i Dino Šimunec, oboje iz Karate kluba Samobor.

Uz najbolje sportaše i sportašice u raznim kategorijama, izdvojiti ćemo i ovim putem čestitati na izboru nagrađenima koji nam dolaze iz Jastrebarskog, najboljim mladim sportašicama do 15 godina, Dori Delić koja nastupa za OK Japetić i Dori Matić iz Kickboxing kluba Jastreb. Priznanje zaslužnog sportskog djelatnika je primio Vladimir Novosel iz Streljačkog kluba Jastreb, a nagradu za zaslužne sportske kolektive Zagrebačke županije primio je Nogometni klub Sveta Jana.